jump to navigation

Centrul Eco-Spa Orhideea din Cluj October 25, 2011

Posted by lillylikes in SPA´s.
trackback

Scroll down for English version

In una din zilele cat am stat in Cluj am vizitat si incercat centrul Eco-Spa Orhideea situat in cartierul Grigorescu, pe strada Taietura Turcului nr 2-4. Programarea am facut-o prin telefon inca de cand eram in Bergen. Din ofertele lor pentru luna octombrie, disponibile pe site mi-am ales urmatoarele:

– Tratament de regenerare corporala – 70 Ron (reducere 40%)

Semitratament GUINOT pentru regenerare faciala – 80 Ron (reducere 35%)

La centrul Orhideea am fost vineri dimineata, deci inainte si dupa vizita mea la centrul MoniK. Am gasit cu usurinta locatia, am parcat usor pentru ca nu era aglomerat pe strada putin mai sus de centru. Am ajuns la timp, unde ma asteptau deja la receptie, am primit o cafea foarte buna, dupa care mi-au aratat baia unde sa ma dezbrac, unde sa imi pun hainele in dulapiorul cu cheie, am primit papuci si lenjerie de unica folosinta si un prosop mare in care m-am invelit.

Sedinta mea a inceput cu semi-tratamentul pentru regenerarea fetei executat de Emese, care mi s-a parut o persoana extraordinar de delicata, frumoasa, eleganta si comunicativa. Pe site-ul de la Orhideea acest tratament este descris astfel: Tratamentul hraneste si regenerareaza tenul agresat de soare si poluare. Dupa demachierea delicata, se realizeaza un gomaj care inlatura celulele moarte si impuritatile de la suprafata pielii si un peeling cu oxigen hiperbaric pentru stimularea circulatiei si a productiei de colagen, apoi se efectueaza un masaj facial care activeaza microcirculatia, se aplica masti regeneratoare si creme care hidrateaza in profunzime tenul, redandu-i stralucirea si aspectul sanatos. Pentru acest tratament se folosesc produse profesionale de lux din gama Guinot Paris. Acest micro-tratament a fost excelent, Emese a folosit o gramada de creme, masti, exfoliant, gomaj, etc toate de la Guinot si mi s-au parut sa aiba o calitate extraordinara. Tot tratmentul a fost facut foarte bine, nu cred ca a fost ceva care sa ma fi deranjat sau sa mi se para aiurea. Din contra Emese are niste maini asa de fine si de delicate, le simteam super bine pe fata sau cand imi facea masajul. La fel mi-a spus si ea ca fata mea este foarte uscata si ca ar trebui sa o hidratez mai bine. Si m-a laudat ca am tenul foarte curat si fara puncte negre :). Mi-a fost jena sa ii spun ca am fost la Bianca de la MoniK cu o zi inainte, care mi-a facut si ea un tratament complet de curatare a fetei. La final mi-a parut rau ca nu aveau produse Guinot la vanzare pentru ca probabil ca imi cumparam unele dintre ele. Data viitoare cand voi suna sa imi fac o programare am sa intreb daca pot comanda cateva produse sa le incerc si acasa.

Dupa tratamentul pentru fata am mers in alta camera de terapie unde ma astepta Cristina. Ea urma sa imi faca tratamentul de regenerare corporala. Pe site-ul Orhideea tratamentul este descris astfel: Un tratament special destinat regenerarii pielii expuse la razele nocive ale soarelui de vara, care consta in 30 de minute de gomaj organic (uleiuri esentiale de menta si rozmarin, zahar brun si mix de plante exotice) si 30 min masaj cu crema de hidratare profunda cu colagen si lipozomi. Pe parcursul masajului de relaxare, se face si un tratament al pielii cu terapia DermoLED, utilizand culoarea rosie pentru activarea circulatiei sanguine si a celei limfatice.

Cristina a inceput tratamentul cu un super scrub efectuat cu un ulei pentru masaj cu aroma de portocale amestecat cu zahar brun, tarate, sare de mare si saruri din plante. Acest scrub a fost aplicat pe tot corpul (pana la gat) si a insistat foarte bine pe calcaie si pe talpi. Cristina mi-a facut cel mai bun si mai eficient scrub din viata mea, deocamdata comparat cu cele primite in Bergen. Dupa scrub am facut un dus, intr-o cabina de dus din baia alaturata, era foarte curat si m-am putut spala cu gel de dus pentru a indeparta toate ramasitele de ulei, tarate si saruri.

Dupa scrub, Cristina, care este si ea kineto-terapeut, mi-a facut un masaj corporal extraordinar de bun si relaxant. Din pacate nu imi amintesc sa fi primit si tratamentul pielii cu DermoLed pentru activarea circulatiei sanguine si celei limfatice dupa cum era prevazut in descrierea tratamentului si inclus in costul sedintei :(.

La final am fost condusa in baia unde m-am putut imbraca, aranja parul in oglinda si unde m-am spalat pe maini. Ca si un minus as putea spune ca in baie nu erau servetele de hartie sau ceva prosoape curate cu care sa ma sterg pe maini. Asa ca a trebuit sa folosesc prosopul cu care eram invelita si care era cam plin de saruri, tarate si uleiuri… Oricum, locul arata foarte curat, bine aerisit, luminat si se vede ca se acorda interes maxim pentru al mentine asa. Inca nu am incercat zonele cu saune si jacuzii, data viitoare. Ce nu prea imi place e logo-ul centrului care se vrea a contine 3 flori de orhidee.. mie mi se pare ca seamana mai mult cu tata, mama si bebele cioara lesinati pe o sarma 🙂 poate ar trebui aranjat un pic, parerea mea bineinteles.

Pret final: 1500 RON, adica 33 Euro sau 270 NOK.

Concluzii: Eco-Spa Orhideea din Cluj este un loc unde te poti relaxa, poti incerca diferite lucruri noi mai ales ca au si terapii pentru cupluri, petreceri cu prietene sau pachete speciale pentru mirese, mire, femei gravide, coafor, cosmetica, diferite tramente corporale, masaje sau impachetari. Eco-Spa Orhideea este diferit de cel de la MoniK. Pe MoniK il vad mai mult un centru de remodelare corporala cu aparatura specifica si de ultima generatie unde ai absoluta nevoie de un specialist sa iti recomande anumite tratamente ca sa ai rezultatele dorite. Pe cand Orhideea seamana foarte bine cu centrele de spa din Bergen cu masaje de tot felul, impachetari, peelinguri, cosmetice si coafor. Eu m-am simtit bine la ei, chiar daca nu am beneficiat de tot ceea ce era prevazut in pachete, si chiar daca parca nu are atmosfera de “acasa” pe care am gasit-o la MoniK.  Eco-Spa Orhideea primeste din partea mea 4.5 flori de crin si planuiesc sa revin la ei, chiar de Craciun, pentru ca unul dintre cadourile pentru sotul meu va fi Spa Love Story. Spuneti si voi ca nu suna bine :)?!English version

In one of the days I spent in Cluj, I visited and tried out the Eco-Spa Orhideea centre, located in the Grigorescu neighbourhood, on  Taietura Turcului street 2-4. I made my appointment by phone ever since I was in Bergen. From their October offers available on the website I chose the following:

– Body regeneration treatment – 70 RON, ca 15 Euros (40% off)

– Semi-treatment GUINOT for facial regeneration – 80 RON, ca. 18 Euros (35% off)

I went to the Orhideea centre on a Friday morning, so before and after my visits at the MoniK centre. I found the location quite easily, I found a parking place along the street which was easy because it was not crowded at 9 o´clock in the morning. I got there in time, where they were already waiting for me at the reception. I got to taste a good coffee, and after that they showed me where I was to undress and place my clothes in a cabinet with a lock. I got single use slippers and lingerie and a large towel which I wrapped around myself.

My session started with the semi-treatment for face regeneration executed by Emese, which seamed a really delicate, nice, elegant and communicative person. On the Orhideea site this treatment is described as: The treatment nourishes and regenerates the complexion if attacked by the sun or pollution. After the delicate make-up removal, a peeling is done which removes the dead skin cells and the impurities from the skin surface, and a hyperbaric oxygen peeling to stimulate the circulation and collagen production, then a facial massage is done which activates the micro-circulation, regenerative masks and deep hydrating creams are applied on the complexion giving it a healthy and glowing look. For this treatment, professional deluxe products are used from the Guinot Paris line. This micro-treatment was excellent, Emese used lots of creams, masks, scrubbing and peeling creams, and so on, all of them from Guinot and which seemed to have an extraordinary quality. All the treatment was applied very well, I do not think there was anything to have bothered me or that seemed out of place. On the contrary, Emese had such fine and delicate hands that felt super nice on the face or during a massage. She told me the same thing about my dry face and that I should take better care and hydrate it more. I got also some nice words about my clean complexion, without black spots :). I felt embarrassed to tell her that Bianca from MoniK did a complete face cleansing treatment a day before. In the end I felt bad that they did not have any Guinot products for sale, I would have bought a few. Next time when I will call for an appointment will ask if I can order a few products to try at home as well.

After the facial treatment, I went to another therapy room where Cristina was waiting for me. She was to apply the body regeneration treatment. On the Orhideea website, this treatment is described like this: A special treatment for skin regeneration after it was exposed to the harmful summer sun rays, which consists of 30 minutes of organic peeling (essential oils of mint and rosemary, brown sugar and an exotic plant mix) and 30 minutes of massage with a cream for deep hydration with collagen and liposomes. During the relaxing massage, a skin DermoLED treatment is done, using the red colour for the activation of blood and lymphatic circulation.

Cristina started the treatment with a super scrub done with a massage oil with an orange aroma mixed with brown sugar, bran, sea salt and plant salts. This scrub was applied on the whole body (up to the neck) and she insisted well on the heels and foot soles. Cristina did the best and most efficient scrub I got in my life, up to now compared to those I got in Bergen. After the scrub I took a shower in a bathroom next door, which was very clean and I could use a shower gel to remove all the remaining oil, bran and salts.

After the scrub, Cristina, who is also a kineto-therapist, did a very good and relaxing body massage. Unfortunately I do not remember getting the skin DermoLED treatment for the activation of the blood and lymphatic circulation, as it was provided in the treatment description  and included in the session cost :(.

In the end I was lead to the the dressing room, where I got dressed, fixed my hair in the mirror and washed my hands. As a minus I could say that they did not have paper or regular towels to dry my hands, so I had to use the towel I was dressed with during the session, as it was, full of salts bran and oils… Anyway, the place was very clean, well ventilated, well lit, and it shows that they have a maximum interest in keeping it so. I have not tried yet the sauna and jacuzzi, maybe next time. What I did not find very inspired was the centre logo which I guess wants to show 3 small orchids… to me it seems more like father, mother and baby crow passed out on a wire :). It maybe needs to be reconsidered, my 2 cents of course.

The total price: 150 RON, ca. 33 Euros or 270 NOK.

Conclusions: Eco-Spa Orhideea from Cluj is a place where you can relax, try different new things, especially since they have treatments for couples, parties with friends or special packages for brides, grooms, pregnant women, hair dresser, cosmetics, different body treatments, massages and body wraps. Eco-Spa Orhideea is somewhat different from MoniK. MoniK seems more like a body remodelling centre with specific and last generation devices where you need a specialist to recommend different treatments in order to get the final results you want. Whereas Orhideea is more like the spa centres in Bergen, with different types of massages, body wraps, peelings, cosmetics and hairdressing. I felt really well there, even though I did not get everything I paid for, and even if I did not get that “at home” feeling I found at MoniK. Eco-Spa Orhideea gets 4.5 lilies from me and I plan to go back there, around Christmas, because one present for my husband will be the Spa Love Story. Does that sound good or what :)?!

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: